Gratis verzending vanaf €60!
Snelle levering!
Leuke attentie!
Met veel liefde verpakt!

5 gezonde (en lekkere) lunchpakketten

5 gezonde (en lekkere) lunchpakketten

Het schooljaar staat weer voor de deur. Naast huiswerk maken, spelen op het speelplein en zwemlessen, horen daar ook de dagelijkse lunchpakketten bij. Boterhammen zijn makkelijk en snel gemaakt, maar wil je eens wat lekkerder en gezonder? Wij geven je 5 toffe gerechtjes!

1. Koude pasta, rijst, couscous...

Eet jij vanavond rijst, pasta of couscous? Dan is het misschien leuk om een extra portie te maken voor morgen in de brooddoos. Als de pasta, rijst of couscous is afgekoeld, kan je samen met jouw kind het gerecht vervolledigen met groentjes, worstjes, koude kip, saus... Het leuke hieraan is dat je kind zelf kiest wat het wilt en zo op school kan stoefen dat het zijn gerechtje zelf heeft gemaakt.

Tip: Wil je de lunch extra koel houden? Kies dan voor een isolerende poche. Deze houden de lunch extra vers en koel. Zeker voor warme dagen is dit een must!

2. Broodje gezond

Verander de klassieke boterham eens door een broodje gezond. Je kind zal blij verrast zijn met deze variatie. Doe wat sla, tomaat, wortel, hesp en kaas tussen een stokbroodje en klaar is kees! Doe dit natuurlijk wel alleen met groenten die je kind lekker vindt.

3. Lekkere snacks 

Met brood is natuurlijk helemaal niks mis. Het is voedzaam én lekker. Om wat meer variatie in het eetpatroon van je kind te creëren, kan je ervoor kiezen om een boterham minder te smeren en extra snacks in de brooddoos te doen. Denk hierbij aan kaasjes, rauwe groenten, fruit, crackers...

Tip: Naast de snackdozen van Jumbox zijn de brooddozen ideaal om lekkere snacks in mee te nemen. Doordat de compartimenten goed van elkaar zijn afgesloten worden de etenswaren niet met elkaar gemengd. Let op! De Yumbox is NIET lekvrij bij gebruik met water of vloeistoffen. Hiervoor neem je best een extra potje mee.

4. Wraps

Wraps, dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Deze zijn makkelijk om een dag op voorhand te maken, hup de koelkast in en klaar. Je kan hierbij kiezen wat je tussen de wraps doet. Kip met groentjes, of zalm met rucola en kruidenkaas, de mogelijkheden zijn eindeloos! Let er wel op dat je geen rauwe zalm meeneemt op een warme dag, deze wordt snel slecht bij hoge temperaturen. Wel kan je vragen aan de leerkracht of deze in de frigo mag.

5. Eiermuffins

Eiemuffins zijn super lekker en daarnaast ook nog eens heel voedzaam! Je voegt eraan toe wat je kind lekker vindt. Aangevuld met geroosterd brood is dit een super lekkere lunch voor kinderen. Klik hier voor een recept van eiermuffins.

Bord met zes hartige eiermuffins gevuld met ei, spinazie, gehakt, tomaat en nog veel meer!

Geen probleem als je niet elke dag tijd hebt voor deze gerechtjes, boterhammen zijn even goed! Je kind zal het vast appreciëren als je enkele dagen per maand een meer speciale lunch voor hem/haar voorziet.

_____________________________________

Shop hier voor leuke brood -en snackdozen

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om je shopervaring vlot te laten verlopen en persoonlijke aanbevelingen te kunnen geven, gebruikt Kinderkleding Kamélie o.a. cookies. Klik 'ACCEPTEER' om verder te gaan.-! Manage cookies
Gratis verzending vanaf €60!
Snelle levering!
Leuke attentie!
Met veel liefde verpakt!