Gratis verzending vanaf €80!
Snelle levering!
Leuke attentie!
Met veel liefde verpakt!

10 manieren om je kind thuis bezig te houden

 • Geplaatst op
 • Door Ellen
 • 0
10 manieren om je kind thuis bezig te houden

We zitten al een tijdje in ons kot en met de aankomende zomervakantie waarin veel festivals en reizen worden geschrapt, zullen we nog meer thuis zitten. En alhoewel de extra quality time met de kinderen leuk kan zijn, is het ook moeilijk om ze bezig te houden. Daarom geven wij jou 10 tips om ze bezig te houden.

1. Bak een regenboogcake

Dat bakken met kinderen leuk (en rommelig) kan zijn, dat weet je misschien al. Grote kans dat je dat dan ook al eens hebt gedaan. Maar heb je ook al eens gedacht aan een regenboogcake? Het vergt wat extra werk en behendigheid, maar het resultaat mag er zijn: een leuke én lekkere cake! Op internet vind je super veel recepten voor deze super leuke cake, zoals deze van Sofie Dumont. Laat het smaken!

2. Bouw een hut

Kinderen vinden het fantastisch om hun eigen kleine stekje te bouwen en hierin te spelen. Bij mooi weer kan dit buiten, maar binnen is het even leuk om te doen. Voor het bouwen van je eigen hut kan je vanalles gebruiken: lakens, stoelen, takken, dozen... Laat je kind vooral zelf ontdekken hoe de hut het beste gebouwd kan worden, hier leren ze uit! Als afwerking kan je de hut versieren met lichtjes, slingers, kussens, knuffels...

3. Organiseer een fotoshoot

Amélie en Kamiel vinden het ge-wel-dig om model te staan voor onze kleren. Leuk voor op onze Instagram, maar ook om later op terug te kijken, want wat worden ze toch snel groot. Nu we wat meer thuis zijn samen met hun is het het ideale moment om een fotoshoot met hun te organiseren. Hang een wit laken op, of trek de tuin in met de camera en laat de fotoshoot maar beginnen! Laat ze zelf ook eens achter de camera, kinderen vinden het vaak leuk om zelfstandig dingen te doen. Leuke (en misschien onscherpe) foto's gegarandeerd!

4. Maak een tijdscapsule

De tijd vliegt, voordat je het weet gaan je kinderen naar de grote school, krijgen ze hun eerste lief en gaan ze op kot. Gelukkig gaat het niet zó snel en kunnen we nog even genieten van het kind in hun. Om later toch iets tastbaars te hebben om  met plezier naar terug te kijken, is een tijdscapsule een tof idee! Hoe maak je deze? Kies een doos uit en verf hem eventueel samen met je kinderen. Daarna mogen de kinderen in de doos doen wat ze willen, hun favoriet boekje, een T-shirt dat ze vaak hebben gedragen maar dat nu te klein is, een tekening... Als extra kan jij er nog foto's aan toevoegen waar ze de doos vast hebben of een vragenlijstje. Super tof voor hen later om te weten wat hun favoriete eten was, wie hun beste vriendje was en wat ze later wilden worden. Als de doos volledig klaar is kan je ervoor kiezen om deze op zolder op te bergen of te begraven in de tuin.

5. Doe Yoga

Dit is ideaal om te doen voor het slapengaan, ze worden er namelijk lekker rustig van. Leg een kleedje klaar, zet een YouTube filmpje op met kinderyoga en laat ze lekker genieten. Zelf meedoen is een echte aanrader!

6. Bouw een thuisbioscoop

De bioscopen zijn gesloten, dus een bioscoopervaring zullen we even niet meer meemaken. Of toch wel...? Er is altijd de optie om een thuisbioscoop te bouwen. Laat je kinderen een ticket kopen om binnen te mogen, laat ze snacks en drinken kiezen in het winkeltje en laat ze plaatsnemen in de 'zaal'. Geef hen hierbij (monopoly) geld om de ervaring te versterken. Als het mooi weer is kan je de thuisbioscoop ook buiten organiseren.

7. DIY erop los

Tekenen, verven, knutselen... Ideale manieren om je kind lang stil bezig te houden. Zijn je ideëen bijna op? Kijk eens op Pinterest, hier vind je duizenden leuke knutselwerkjes op maat van elk kind. Enkele leuke ideëen. 

letters van wol en kartonhello, Wonderful - DIY UNICORN DREAMCATCHERThese ADORABLE photo holders take no time to make and are such a great kids craft!Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

8. Maak een knikker/dominobaan

Kinderen leren vooral door te doen. Een knikker -of dominobaan is de ideale manier om hun ruimtelijk inzicht te oefenen. Je mag hierbij alles gebruiken wat je maar wil, maar de enige regel is dat je alleen het eerste voorwerp in beweging mag zetten. Om wat inspiratie te krijgen, kan je samen met je kinderen filmpjes opzoeken op YouTube. Plezier gegarandeerd!

9. Organiseer een wellness-dag

Dit is vooral leuk om met meisjes te doen, maar jongens kunnen natuurlijk ook altijd meedoen. Voor een leuke wellness dag kan je doen wat je zelf maar wilt. Enkele voorbeelden:

 • Scrub jullie armen (makkelijk te maken met suiker, honing en olijfolie)
 • Maak een maskertje en smeer het op jullie gezichten
 • Maak een lekker drankje en lekkere snacks
 • Lak jullie nagels
 • Geef elkaar een massage
 • Ga zonnen (daarvoor moet het natuurlijk mooi weer zijn)
 • Maak een voetbadje
 • ...

10. Maak je eigen slijm

Slijm, kinderen zijn er dol op. En eigenlijk is het niet zo heel moeilijk om dit zelf thuis te maken. Het enige wat je nodig hebt is: knutsellijm, lenzenvloeistof, scheerschuim en versiering zoals parels, kleurstof en glitters. In dit filmpje legt Stien Edlund uit hoe je het beste slijm maakt. Laat je kind maar lekker kliederen vinden ze geweldig!

 

Wat doe jij zoal om je kinderen bezig te houden?

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Geeft u hiervoor toestemming? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €80!
Snelle levering!
Leuke attentie!
Met veel liefde verpakt!